20 – 27 Eylül Küresel İklim Eylem Haftası

Geleceğini İsteyen Gençlerin Yanındayız: İklim İçin Harekete Geç

Her şey İsveçli 2003 doğumlu bir gencin, Greta Thunberg’in, 2018 yılının Ağustos ayında, elinde “İklim İçin Okul Grevi” yazan bir pankartla İsveç Parlamentosu’nun önüne gitmesiyle başladı. Mesaj çok basitti: Belki de olmayacak bir gelecek için neden okula gitmek gerekiyor? Okulda bilimi öğreniyoruz ancak en büyük varoluşsal krizimizde politikacılar, bilim insanlarını dinlemiyorlar. O zaman sesimizi onlara duyurmalıyız!

2019 yılının Eylül ayında geldiğimiz noktada Greta’nın çağrısı artık tüm dünyaya, tüm dillere yayılmış durumda. İklim krizi ile mücadele etmek isteyenler; politikacıları inisiyatif almaya, karbon salımlarını acilen düşürmeye ve küresel ısınmayı durdurmaya çağırıyorlar.

23-25 Eylül tarihlerinde Birleşmiş Milletler çatısı altında, New York’ta İklim Hareketi Zirvesi toplanacak. İklim krizine karşı harekete geçilmesini isteyen milyonlar ise 20-27 Eylül haftasını “Küresel İklim Eylem Haftası” olarak geçirecek ve tüm hafta sürecek etkinliklerle geleceğimizi belirleyecek olan politikacılara çağrıda bulunacaklar.

Sağlık bilimlerinin öncüsü Hipokrat, “hastalıkları iyileştiren doğadır” demişti. Doğaya verilen her zarar, sağlığa da verilmiş olacaktır.

Türk Eczacıları Birliği olarak; halk sağlığını doğrudan etkileyen ve geri dönüşü olmayan zararlara sebep olan iklim değişikliğini durdurmak için biz de Küresel İklim Grevi’ni destekliyoruz.