Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi Ankara’da Başladı

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi, 22 Şubat Cuma günü Ankara’da başladı. “Söz Gençlikte” teması ile düzenlenen Kongre, üç gün süreyle eczacılık fakültesi öğrencilerini akademiden, siyasetten, bürokrasiden, meslek örgütlerinden, sivil toplum kuruluşlarından pek çok isimle bir araya getirecek.

Kongre’nin açılış törenine; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Üyeleri katıldı.

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Başkanı Ecz. Tutku Çetin, beş yıl aradan sonra bağımsız bir gençlik kongresi gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çetin konuşmasında, “Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu olarak göreve geldiğimizden itibaren, eczacılık fakültelerinde okuyan yaklaşık 13 bin öğrencinin bir araya gelmesini ve meslek adına hep birlikte bir şeyler üretmeyi, mesleği daha ileriye taşımayı, birlikte var olmayı hedefledik. Farklı oturum başlıkları altında eczacılık öğrencileri ve genç eczacılarla birlikte eğitimden iş hayatına, teoriden pratiğe eczacılık mesleğinin her aşamasını ve uygulama alanlarını anlamak, tartışmak, mesleğimize, geleceğimize sahip çıkmak, eczacılık eğitiminin niteliklerini arttırmak için çaba sarf etmek ve eczacıların sağlık sistemine sundukları katkıları çoğaltmak ve mesleğimize dair yeni ufuklar kazanıp geleceğe değer katabilmek için bugün buradayız” ifadelerine yer verdi.

Açılış Töreni’nde konuşma yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, etik eczacılık modeline vurgu yaparak, “Bizim tek amacımız, etik eczacılığı geleceğe taşımak. Etik eczacılık modelinin hayata geçmesinin birinci koşulu, eczacının ilacın üretiminden dağıtımına kadar her yerde olmasıdır. Bu da eczacının her şeyden önce ilaç Ar-Ge’sinden başlayarak akademide, ilaç sanayisinde çalışması demektir. Özellikle biyoteknoloji ve nanoteknoloji ile birlikte ilaçların yapısı değiştiği için AR-GE harcamaları da artıyor ve gençlerin mutlaka bunun bir parçası olmaya hazırlanmaları gerekiyor” dedi.

Kongre’nin açılış törenine; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel yaptıkları konuşmalarla katkı sunarak Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi’nin önemine değindiler.

Açılış konuşmalarının ardından IPSF Genel Sekreteri Tereza Červinková, “Bugünün Öğrencileri, Yarının Eczacıları” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi, aynı zamanda kök hücre bağışı konusunda bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yaptı. Kongre süresince Öykü Arin'e Umut Ol kampanyası kapsamında Öykü Arin ve bağış bekleyen tüm hastalar için kök hücre bağışı yapıldı.