SGK MEDULA EKRANINDA YAYINLANAN İTS SATIŞ BİLDİRİMİ JAVA APPLET UYGULAMASI HAKKINDA

37.A.00.007073
16.09.2011, Ankara

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Medula Eczane Provizyon Ekranında sözleşmeli eczanelerin giriş yapabildiği şifreli bölümde yer alan Genel Duyurular’da 16.09.2011 tarihinde karekodlu ürünlerin İlaç Takip Sistemi’ne satış bildirim işlemleri için Java Applet Uygulamasının kullanımı hakkında bir duyuru yayınlanmıştır.

Duyuruda;

Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi’ne karekodlu ürün satış bildirim işlemini doğrudan yapabilmek için, 'Bilgi Güncelleme' ekranındaki 'İ.T.S. Satış Bildirimi Java Applet Uygulamasını Kullan' seçeneğinin Evet olarak güncellenmesi,

Uygulamanın çalışması için uygun Java Runtime bilgisayarda yüklü değilse, yukarıda anlatılan seçimi yaptıktan sonra, Karekod İşlemleri ekranındaki 'İ.T.S. Java Applet uygulamasını kullanmak için sisteminizde gerekli olan Java Runtime'ı yüklemek için tıklayınız.' bölümünden işlem yapılması gerektiği belirtilmektedir.

İTS bildirimlerinin Medula Eczane Provizyon Sistemi çalışmadığı saatlerde de sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ile Sağlık Bakanlığı sürdürülmekte olan çalışmalar sonucunda bu düzenleme yapılmıştır. Web servisleri çalışmadığı zamanlarda dahi İTS işlemlerinde herhangi bir aksama olmaması amacıyla yapılan bu düzenlemeyle ilgili Birliğimiz tarafından gerekli incelemeler yapılmaktadır.

Birliğimiz tarafından konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılıncaya kadar, meslektaşlarımız tarafından uygulamanın kullanımı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaması, mevcut uygulamaya devam edilmesi ve Birliğimiz tarafından yapılacak olan duyuruların takip edilmesi konusunda üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY