Eczacıların Güç Birliği Toplantısı Sonuç Deklarasyonu

Eşitsizliklere Karşı Kooperatiflerle Dayanışma Zamanı

Güvenli ve adil bir ekonomik geleceğin teminatı olan eczacı kooperatifleri; ekonomideki eşitsizliklere dur diyen, kâr hırsıyla hareket eden yapıların karşısında durma şansı veren gücünü eczacılardan alan ekonomik birer örgütlenme modelidir.

Yaklaşık 40 yıllık mazisi olan EDAK Ecza Koop.; üretim ve dağıtım tekellerine karşı eczacının öz gücüyle kurulmuş ve eczacı kooperatifçiliği hareketinin öncüsü olmuştur. EDAK, eczacının en zor zamanında eczacıya umut olmuş, küresel tekellere karşı eczacının can simidi olarak konumlanmıştır. Kooperatifler var olduğu sürece eczacılar tekellere karşı ayakta durabilecek ve varlıklarını koruyabileceklerdir.

EDAK zor zamanlarda binbir zorlukla kurulmuştur, ömrünü kooperatif hareketine adamış Ecz. Işık Boyacıgiller’in emanetidir. Eczacı kooperatifçiliği hareketinin öncü kuvveti olan EDAK’ı korumak, yaşatmak, geliştirmek ve yeniden şahlandırmak tarihsel görevimizdir.

Gün, dayanışma ve birlik günüdür. Gün, Ecz. Işık Boyacıgiller’in mirası olan EDAK’ı yaşatmak için elimizi taşın altına koyma günüdür.